jump to navigation

Pre och postoperativa samtal 20 januari 2009

Posted by ingerla in dagbok.
trackback

Patienter som har frågor, funderingar eller känner oro inför sin operation, har möjlighet att få besök av operations eller anestesisjuksköterska innan operationen!

Dessa samtal är också oerhört värdefulla för oss sjuksköterskor som arbetar på operation. Mötet med patienten betyder så mycket! Förutom den information den kliniska blicken ger oss gratis, bygger man en relation med patienten som gör att båda parter känner sig trygga inför operationen.

När man sedan träffas på operation och ser hur patienten blir glad  över att få möta ett känt ansikte, i den för dom annars mycket främmande miljön, då blir man själv också väldigt glad! Tänk att så lite som ett kort samtal/möte innan operationen kan betyda så mycket för patienten!  – Där är du ju, jag har väntat så på dig!, är en vanlig replik från patienten när man hälsar Välkommen i sänghallen nästa dag.

Postoperativt är det också fantastiskt att få träffa ”sin” patient igen. Höra hur dom mår, hur dom upplevt bemötandet och tiden på operation samt få feedback på den vård som givits.

Till alla er operationssjuksköterskor som ännu inte utfört några samtal,  vill jag säga:  -Våga ta steget ut, försök hinna med något besök då och då, kanske får man hoppa över kaffet eller flexa några minuter ibland för att skapa sig tid för detta. Men, jag lovar det är värt det!!!!    / Inger

Annonser

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: