jump to navigation

Utbildningsdag 07 februari 2009

Posted by ingerla in dagbok.
trackback

Vilken härlig dag jag har haft idag! Först morron-passet i stallet, inklusive en skön ridtur och på eftermiddagen  fin längndskidåkning, vi har ett sådant fantastiskt vinterväder i Falun just nu!

Tänker tillbaks på den jätte-bra utbildningsdagen vi hade igår hela kliniken tillsammans. IVA hade arrangerat och bjudit in op/an till en gemensam utbildningsdag,  med temat organdonation. Tack så mycket för fint samarbete!

Det blev en mycket bra och givande dag! Vi fick bla möta två patienter som blivit transplanterade. Dom berättade om livet före, under och efter transplantationen. Jag blev mycket berörd och jag tror nog att dom flesta av oss  hade  en liten tår i ögonvrån! Det här var precis vad operationsteamet behövde, för att förstå, orka med och få bekräftelse för vårt deltagande i processen av en donation.! 

Varje människa har rätt att själv bestämma om man vill donera sina organ eller inte. Det är viktigt att man tar ställning och berättar för sina anhöriga/närstående om hur man vill ha det. På så vis behöver aldrig anhöriga/närstående komma i den svåra situationen att dom måste göra.

Informationsmaterial och donationskort finns på sjukhus, vårdcentraler och apotek.  Information om organ- och vävnadsdonation finns också på www.livsviktigt.se samt www.donationsradet.se

 

LÅT VAR DAG BLI EN DAG, FÖLJD AV LYCKA! // Inger

Annonser

Kommentarer»

1. Pernilla Hedlund - 10 februari 2009

HEJ alla!!!
sitter är hemma och tänker och försöker få ner en massa på papper men har torka nu!!! så titta in här en sväng kul att hänga med va som händer på C-op! Saknar de kan jag säga!!! inte helt lätt att sitta stilla….:P Tur jag har några pass nu i vår så jag får springa runt lite… har man ju nått att se framemot oxå!!! hihi hare gött alla!!! kramar en sskstud…

2. annakempe - 10 februari 2009

Hejsan Pernilla!!
Så roooligt att höra av dig. Vi saknar dig må du tro … och de andra två förstås. Det är klart det blir en omställning från att gno som en gnu på C-op till att sitta still och läsa hela dagarna :). Gnugga era geniknölar nu och var duktiga i skolan … så se’s vi på något arbetspass längre fram. Bye bye Anna

3. ingerla - 10 februari 2009

Hej Pernilla!
Vi saknar dig på C-op med! Men, en vacker dag är jag övertygad om att du är tillbaks som operationssjuksköterska! Vägen dit känns säkert lång just nu, men tiden går faktiskt fort och du kommer att få vara med om så mycket som student under ”resans” gång. Både positiva och negativa upplevelser att ta med i bagaget och växa av. Jag vet, att det många gånger är svårt att hålla sig vaken när man sitter på föreläsningar, det spelar ingen roll hur intressant ämnet är, huvudet liksom bara far iväg och man vaknar med ett ryck och hoppas att inget sett det.
Lycka till med dina studier och ha det bra, vi ses nog snart! //Kram Inger


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: