jump to navigation

14:e februari Alla Hjärtans Dag 14 februari 2009

Posted by ingerla in dagbok.
trackback

Tidningarna är fyllda av annonser hur vi på bästa sätt skall fira denna dag, genom olika gåvor till varandra. Själv kan jag inte sluta tänka på den patient som medverkade vid vår utbildningsdag förra fredagen. Att få ett nytt hjärta, att få livet tillbaks när man är som sjukast, det måste vara den största och finaste gåvan någon någonsin kan få!!!!

För ett antal år sedan arbetade jag under några månader på Thoraxoperation i Uppsala, vilket var mycket intressant och spännande. Jag glömmer aldrig första gången jag var med om en hjärtoperation. När sternum sågats upp och haken satts i och man kunde se som jag upplevde det och brukar säga ”HUR HELA LIVET” låg där och pulserade. Så oerhört vackert och facinerande, jag glömmer aldrig den synen och jag tycker fortfarande att ett slående hjärta är det absolut häftigaste man kan se!!!

I dag tänker jag också tillbaks på den 14:e februari förra året. Det var då Anna, Maria, Barbro och jag gick runt med vår ambulerande utställning. Vi besökte 12 olika platser på lasarettet och berättade om oss operationssjuksköterskor, att vi finns, vad vi gör och att vi har världens roligaste jobb! Vi ville med utställningen väcka tankar och nyfikenhet hos grundutbildade sjuksköterskor och försöka locka dem att söka specialistutbildningen i operationssjukvård. Vi bjöd också in till ”Öppet Hus” som vi hade på C-op den 15/2-08. Det tänker jag berätta mer om i morron.

Ha en riktigt skön Alla Hjärtans Dag och kom ihåg att ”tankar säger mer än ord” /Inger

Annonser

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: