jump to navigation

Från Sälen till Mora 22 februari 2009

Posted by annak in dagbok.
trackback

Hej alla läsare!

Välkomna till en ny arbetsvecka med storverk och småverk. Så här i sport-lovstider brukar de flesta operationsenheter gå på högvarv, åtminstone här uppe i snötyngda landsändar. Brutna ben och armar är vår vardag, eller hur.

Nu är det dessutom Vasaloppstider här uppe i Dalarna. Om ni bara visste hur mycket snö vi har här uppe …… det är så vackert att man knappt kan andas. Vasaloppet är ju inte längre bara ett lopp, utan består numera av flera olika lopp-alternativ. Gå gärna in på sidan www.vasaloppet.se och titta!

Vasaloppet får mig osökt att tänka på en kirurg som alltid opererade i Vasa-loppets tecken. På frågan från oroliga sektionsledare: -Hur långt har du kommit? -Tidsmässigt, hur långt har du kvar?  …. svarade han ofta: ”… hmmmm… jag är bara i Mångsbodarna”. Eller; ”…….. hmmm, snart framme i Eldris!”  På det viset förstod vi alltid hur mycket tid som var kvar av operationen och kunde planera därefter. Rätt fiffig kirurg!!? Ibland kunde han till och med få ”spurtpris”!!

Kanske ni som bor längre söderut kan ta efter detta system? Jag tänker på Vätternrundan, Stockholm Maraton, Lidingöloppet m fl 🙂

// Bye bye Anna

Annonser

Kommentarer»

1. Bengt - 25 februari 2009

Mångsbodarna, Eldris…hur klarar en från Stockholm infyttad Op-syster, som inte varit längre norr ut än Upplands Väsby, detta tro…?

2. annakempe - 25 februari 2009

Oj oj oj ….. lätt som en plätt! De riktiga dal-masarna här uppe vill mer än gärna berätta för opsyrran om sina Vasalopp och alla extrema umbäranden som just han fick utstå när han körde sitt lopp. Så det är bara att ställa en liten fråga om kontrollerna …. och vips! sedan insupa alla Vasaloppsdetaljer och historier om bakhalt, snö och drivis, Gunde, blåbärssoppa och kranskullor ….. // Anna 🙂

3. Bengt - 25 februari 2009

Tack, då vet jag! Och blev genast lugnare…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: