jump to navigation

D-uppsats 25 februari 2009

Posted by ingerla in dagbok.
trackback

Så var vi då igång, jag och min kollega, dvs vi som delar tjänsten som vårdutvecklare och utbildningsansvarig på operationssidan, vi skall skriva en D-uppsats.

Vi tänker skriva vår uppsats om Handledning av studerande på avancerad nivå sett utifrån operationssjuksköterskans perspektiv. Vad tror ni, kan det vara något ?

Hur operationssjuksköterskor uppfattar sin roll som handledare, vad menas med god handledning, vilka krav har man från skolan och vilken uppfattning – förväntningar har studenten på sin handledare? Vilket stöd önskar handledaren/operationssjuksköterskan från skola och arbetsledning, hur kan vi höja kompetensen på avdelningen m.m. Som ni märker finns det massor av frågor att att få svar på.

Vi operationssjuksköterskor som är verksamma idag kan ju ha gått väldigt många olika utbildningsvägar för att nå vårt yrke. Därför kan vi också ha olika uppfattningar om handledning.

Vår förhoppning är att så småningom kunna utarbeta en modell för yrkeshandledning som kan ge operationssjuksköterskan ett verktyg att utföra professionell handledning på ett tryggt, flexibelt och reflekterande sätt. Vi tror också att en trygg handledning möjliggör en rättvis bedömning av studerande. Det skall bli en spännande ”resa”! Men oj, vad vägen känns väldigt lång just nu!

Tacksam för alla glada tillrop och ideér, det kommer att behövas! / Inger

Annonser

Kommentarer»

1. Bengt - 27 februari 2009

Här kommer ett glatt tillrop från medicintekniska företag! Med en påminnelse om att komma ihåg att inte glömma bort att lära ut SOSFS 2008:1. En föreskrift som kanske lärs ut i grundutbildningen och glöms sedan bort efter tentan…

2. ingerla - 28 februari 2009

Hej Bengt!
Tack för tippset! Jag skall genast kolla upp och repetera vad som står i SOSFS 2008:1.
Mvh Inger


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: