jump to navigation

”Akutspåret” 08 mars 2009

Posted by ingerla in dagbok.
trackback

2 veckor ”Akutspår”, det är så roligt att få bjuda in och ta emot en ny härlig entusiastisk grupp sjuksköterskestudenter i termin 4! Hjärtligt VÄLKOMNA!

”Akutspåret” innebär att sjuksköterskestudenterna i T4 under 2 veckors tid gör fältstudier på operation, anestesi, akutvårdsavdelning samt Intensivvård-Uppvakningsavdelning. Det är vi vårdutvecklare på akutenheterna som tillsammans med Högskolan Dalarna initierat till ”akutspåret”.  Under många år har sjuksköterskor i vår region tagit examen utan att kanske ha satt sin fot på en operationsavdelning. -Hur skall man då kunna bli intresserad av en specialistutbildning? -Hur skall man kunna berätta för patienterna vad som händer på operation? Vi bad helt enkelt att få studenterna till oss! På operation har vi valt att låta studenterna följa ett operationsteam under 4 dagar. Vi skiljer alltså inte på operation och anestesi utan vill istället lägga vikten på teamarbetet.

Vi välkomnar studenterna studenterna genom att bjuda på själva och spela upp ett litet rollspel med oss själva som aktörer. Dom får följa en patients väg (ont i magen, blindtarm) genom hela vårdkedjan, från ankomst till akutmottagningen via operation/anestesi till uppvakningsavdelning.

Studenternas utvärderingar visar att dom känner sig välkomna, sedda och väl omhändertagna i denna för dom oftast mycket främmande miljön.

Tack till vår fantastiska personal! Utan Er skulle ”Akutspåret” inte fungera! /Inger

Annonser

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: