jump to navigation

Tiden är knapp 12 mars 2009

Posted by annak in dagbok.
trackback

Hej!

Satte precis igång diskmaskinen i köket när jag plötsligt kom att tänka på vad en patient sade till mitt op-lag en gång för många år sedan. Detta är tänkvärt.

Patienten vi tog hand om var en mycket gammal man, skulle gissa på mellan 95-100 år och han skulle genomgå ett urologiskt ingrepp. Vi rullade in honom på operationssalen där vi hade ställt upp all tänkbar utrustning såsom röntgengenomlysning, diatermiapparat, monitorer, ljuslådor och kamera-utrustning m m. Mannen låg där tyst länge och iakttog oss i våra tekniska förberedelser. Plötsligt hör vi honom säga viskande: ”-Flickor!!  Vi stannade upp i våra rörelser och gick fram till den gamla mannen för att bättre höra vad han sa. ”-Flickor!! Vet ni ….. att när jag var liten och växte upp ….. då fanns det inga knappar!!

Jag minns hur vi tittade upp på varandra liksom för att förstå vad han sade. ”Inga knappar”. Ja, det förstås …. knappar att trycka på har ju inte ALLTID funnits. Hmmmmm…… intressant perspektiv. Den gamle mannen log lite finurligt och vi hade fått något att fundera på.

Hur många knappar trycker vi på under en dag? Har någon räknat? Vill någon räkna? I så fall …. hör av er med resultatet, snälla.

// Bye bye Anna 🙂

Annonser

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: