jump to navigation

Alla Yrkens Dag 25 mars 2009

Posted by annie0808 in dagbok.
trackback

Hej!

ayd-11

I förra veckan var jag med om något roligt, vi var några från operation i Falun som gjorde ett nedslag i verkligheten UTANFÖR operationsavdelningen. Verkligheten bestod av en högstadieskola i Borlänge och vi var inbjudna att medverka i Alla Yrkens Dag, som var en kväll egentligen. Detta är ingalunda någon ny företeelse, folk från vår operationsavdelning har många gånger varit ute i skolor i Falun och medverkat i informationskvällar om vårt yrke, men jag tror att det var första gången vi var inbjudna till Borlänge. Det var i alla fall första gången för oss som åkte den här gången.

Vi var två narkossjuksköterskor, en undersköterska och två opera-tionssjuksköterskor. Vi hade mer grejor med oss än en dansbands-orkester på turné och vi riggade upp till en riktigt fin op-sal med med en docka som vi klädde in och intuberade. Vi dukade upp som till en operation och visade också en massa olika proteser, spikar, skruvar, nålar dropp, en lösarm, (nej ingen lösärm) att sätta nålar i.

ayd-2

Eleverna kom i olika grupper under kvällen och vi höll våra lilla föreställning då de fick se hur en patient tas omhand på operation. ”Utklädda” var vi också, en del elever ramlade ut ur klassrummet och svimmade lite när de fick se oss men de flesta var oerhört intresserade. De fick också se reklamfilmen gjord på C-op, (den finns även här på sidan ) prova på att sätta nål, hålla fri luftväg, intubera ,klämma på proteserna och instrumenten.Vi berättade också om de olika yrkena vi har och hur man gör för att utbilda sig inom vårt område. 

Alla var så trevliga och positiva på den där skolan. Vi kände oss så nöjda och glada när vi ramlade hem med alla våra grejor och varsin present från eleverna i form av en linnehandduk som de tryckt till oss. Det enda vi glömde att ta med var en doktor, många frågade hur man gör för att bli läkare, jaja, det får vi tänka på till nästa gång.doktor

 

 

// Annie 🙂

Annonser

Kommentarer»

1. Kingen - 26 mars 2009

Toppen, vilket jobb ni lagt ned!

Tänk om alla yrken la ner lika mycket energi och fantasi på att visa upp sig. Ni måste verkligen ha gjort ett intryck på eleverna.

Det är så här man attraherar dom bästa i den nya generationen.

Kör hårt!

2. annakempe - 26 mars 2009

Tack! Roligt med uppskattning. Det är sant som du säger, vi måste ju locka till oss den yngre generationen inte minst för vår egen överlevnads skull ….. och i dagens samhälle gäller ju lite …. ”om du inte syns – så finns du inte” …, eller hur? Vi kör hårt – och har kul på vägen!
// Anna

3. Pernilla Hedlund - 27 mars 2009

Hej Hopp!!! vist är det roligt att vara ute och prata med ungdomar… va ju i falun i höstas!!! 🙂

nu sitter jag hemma klar med första kursen!! JIPPI!!! (hoppas de iaf gjort slut tentan idag) 😛 nu blir de människokroppen på måndag. längta redan tills dess!!!

hej svejs
Hoppas vi syns snart!

4. Camilla - 29 mars 2009

Nu har jag ju tillslut snart hamnat där ändå (bara 6 veckors praktik och lite annat kvar innan anestesi vuben är klar..) men oj vad inspirerande det skulle ha varit att få sett nåt sånt i gymnasiet, det tror jag verkligen!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: