jump to navigation

Metro-automater … krångligt värre! 17 april 2009

Posted by annak in dagbok.
trackback

Hej,

Vi talade lite snabbt med Irini Antoniadou, president för EORNA, och hon berättade att så många som 1800 deltagare är här ifrån 40 länder. 40 länder ….. -Hur många länder finns det i Europa egentligen? -Är det så många som 40 verkligen?  Vilket jätte arrangemang. Det här är den femte EORNA kongressen som hålls, och det sker vart fjärde år.

Att ta sig ut till Bella Center, den stora kongresshallen där allting händer, är inte det enklaste. Alla danskar säger att Metron är smidigast. Hmmmm….. problemet är bara att köpa biljetter i de obemannade betalautomaterna. Man ska stoppa i sitt kort och sedan välja biljett-typ och antal zoner. Låter enkelt, men IS NOT. . .Vi med vårt svenska lugn står dock tålmodigt där i 15 minuter för att få fram fyra biljetter (medan flera metro-tåg susar förbi…!).  Några spanska kollegor försökte sig på att via automaterna köpa metro-biljetter. Jaaa…. de har ju inte samma lugn som vi svenskar. De blev tokiga …. rabblade på spanska, skrek högt och tryckte till slut på en stor alarm-knapp!!!! Då hoppade vi på Metron, vi ville inte vara med när hela danska räddningstjänsten dök upp. Men jag antar att de till slut steg på ett tåg, utan biljett, vilket säkert gick alldeles utmärkt. Och var väldigt billigt!

Efter alla påfrestningar under dagen tog vi chansen att i vårvärmen flanera på Ströget och insupa den kontinentala  stämningen, det var ”dejligt”.

// Anna, Maria, Inger o Barbro

Annonser

Kommentarer»

1. Annie - 17 april 2009

Lycka till med presentationen nu!! Det går säkert strålande!
Inger- håll utskit efter en blond dam från Karolinska,hon heter Rose-Marie Gabrielsson och det är hennes klass vi ska ha lektion för i Stockholm på fredag. Jag har beställt tågbiljetter till oss av henne,hon ska lyssna på er!
Kram Annie
(Jobbar natt och PFNA-spikar för fullt!)


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: