jump to navigation

Natt på centraloperation….. 05 maj 2009

Posted by ingerla in dagbok.
trackback

När vi jobbar natt på C-op i Falun är vi ett team i tjänst. Ett team består av en operations och en anestesisjuksköterska samt en undersköterska. Hemma i beredskap finns ett team till, som kan kallas in vid behov. I bland måste två operationer utföras samtidigt och då är det tryggt att veta att man kan få hjälp. Då och då händer det att man håller på med en operation och det blir jätte-bråttom att komma igång med tex ett akut kejsarsnitt. Vi hinner inte invänta att beredskapsgänget skall hinna in utan måste igång omedlbart.

-Hejdå, vi ses om en stund, ropar man då glatt som opsyrra till den snopne operatören, som får se sin operationssköterska ”i flygande fläng” försvinna ut genom dörren. Anestesisjuksköterskan kan förståss inte lämna en sövd patient (om nu någon trodde det) och springa iväg. Det nya teamet som plötsligt uppstog med  anestesiläkarens hjälp startar akutingreppet tills beredskapsteamet kommit in.

Det är otroligt att det går så bra att arbeta i ständigt nya konstillationer som vi faktiskt gör!  Alla vet vad var och en skall göra och tillsammans löser vi ett problem snabbt! Vilket härligt jobb vi har!

I kväll arbetar jag till 21.30 och har sedan beredskap, undrar om jag får stanna kvar eller om jag kommer att bli inringd mitt i natten? Det vet man aldrig, bäst att bre en extra smörgås och ta med iallafall. Hårda karameller (med papper på) är också bra reservproviant, som någon kan hjälpa till att smyga in innanför munskyddet om operationen blir långvarig.  //:) Inger

Annonser

Kommentarer»

1. Sissi - 04 januari 2011

Vore spännande att läsa mer om dina uppgifter… är du undersköterska?
MVH Sissi


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: