jump to navigation

Ingen dag är den andra lik och ingen natt heller…… 22 maj 2009

Posted by ingerla in dagbok.
trackback

Som vi brukar säga:  -Tjusningen med att vara operationssjuksköterska är, att ingen dag är den andra lik! Man vet aldrig riktigt vad som kommer att hända under ett arbetspass. Allt ifrån det lugna planerade tills larmet går och operationsteamet måste lösa ett problem snabbt!

 När jag för en tid sedan arbetade natt hade vi en patient som skulle opereras för en höftfraktur inne på operationssalen. Vi hade gjort alla förberedelser och patienten skulle precis sövas, när Traumalarmet gick. Vi fick veta att det var en stor brand i Borlänge och att det kunde vara flera svårt skadade. Tur i oturen att vi inte hunnit söva vår patient. Nu fick anestesiläkare och anestesisköterskan omedelbart bege sig ner till akutavdelningen! Vi är ju bara ett team i tjänst på natten, så det blev jag och operationsundersköterskan kvar på avdelningen. Vi fick order att ringa in den anestesisköterska som hade beredskap samt ringa vårdavdelningen att dom tyvärr måste komma och hämta tillbaka sin patient som inte hunnit bli opererad. Det är frustrerande och inte helt lätt att förklara för en mycket besviken patient, att operationen måste skjutas upp tills vidare!

Nu slutade det hela lyckligt, ingen patient från Traumalarmet behövde opereras akut! Vi tog istället tillbaka patienten med höftfraktur och den här gången blev patienten opererad, så skönt!

Efter ytterligare en ortopedisk operation hade klockan blivit 04.00 och det hade börjat ljusna ute. Vi gick till fikarummet för att äta en välförtjänt ”macka” och vila benen lite.

05.10, ringer gynjouren -dags för ”morronsnittet”, tänkte jag. Det är mycket vanligt med akuta kejsarsnitt, just mellan kl 05.00 -07.00 på morronen.

Den här morronen fick vi dock vara med om något så unikt som en ”helt vanlig” förlossning inne på operationssalen! FANTASTISKT!

Vilken fin upplevelse det var // Inger

Annonser

Kommentarer»

1. Bloggtipsarna - 22 maj 2009

Vi tipsar om er blogg idag

2. ingerla - 23 maj 2009

Tack för det! Just, att få hjälp att sprida information om vårt ganska hemliga jobb! Genom bloggen vill vi förmedla information om vårt yrke på ett positivt sätt! Hoppas, därigenom att få fler intresserade som vill utbilda sig till operationssjuksköterska! Ett superbra val, om man vill ha ett intressant yrke och garanterat jobb, inte bara i Sverige utan i hela europa (bristen är stor)! Mvh Inger


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: