jump to navigation

Midsommar 21 juni 2009

Posted by ingerla in dagbok.
trackback

j0315820                GLAD Midsommar 🙂 🙂 🙂

Hoppas ni ALLA haft en riktigt trevlig midsommar!

Jag tillbringade midsommaraftons e-m + kväll på Centraloperation i Falun. Någon måste ju göra det med! Vi var två team i tjänst och hade lagom mycket att göra, en blindtarm som behövde opereras bort och några frakturer att ”pussla” ihop. Skönt att det var så lugnt, inga olyckor av något slag. Man vet ju aldrig en storhelg som denna och mycket folk i rörelse. I Dalarna har vi bara två lasarett som bedriver operationsverksamhet på helger och nätter. Det är Falun och Mora.

Vi fick tid att gemensamt äta en härlig middag med färskpotatis och sill, västerbottenpaj, sallad och nybakt bröd. Till efterätt hade Anders gjort en underbart läcker Tiramiso (vet inte hur det stavas) men gott var det!

När man bor i Dalarna ges fler möjligheter till midsommarfirande, än på själva midsommarafton. Olika orter och byar har sina egna traditioner och man reser ”majstången”” (som vi kallar midsommarstången i Dalarna) vid olika datum. Så, det finns fortfarande chans för den som så önskar, att ”damma av” kulldräkten och ta sig en svängom kring stången. Vem vet, jag kanske gör det!  // Inger 🙂

Annonser

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: