jump to navigation

Av barn får man höra sanningar 28 juni 2009

Posted by annak in dagbok.
trackback

Oj oj oj, så mycket vi har haft att göra på Operation under en period …. högsäsong med andra ord! Puh! Mycket ortopediskt har det varit och jag tror att ortopedavdelningarna har haft smäll-tjockt, helt enkelt. Och tänk alla stackars patienter som måste ligga på sjukhus i denna värme …. inte roligt.

Har opererat flera barn senaste veckan, radiusfrakturer ofta till följd av studsmatte-hoppning, och då kom jag att tänka på en 7-årig pojke som vi skulle söva en gång. Narkossjuksköterskan tog hand om honom och förberedde honom på allt som skulle hända…. ”Här landar en helikopter på din hand som vi sedan ska fylla på med bensin. Det är sömnmedlet som gör att du kommer att  somna ….. ”osv. Sedan fortsatte hon … ”Och här kan du se på TV-skärmen hur ditt hjärta slår tick-tack tick-tack….. spännande, eller hur?!!?”. Pojken tittade storögt och kritiskt på monitorn en lång stund. Sedan vände han sig till narkossjuksköterskan och sade mycket tillrättavisande; ”Det där är ingen TV. Det är en dator”.frågetecken

 

Ja, vad svarar man på det? Han hade ju helt rätt pojken!!  🙂  // Bye bye Anna

 

Annonser

Kommentarer»

1. Maria Gustafsson - 29 juni 2009

Hej bloggarkompisar!

Härligt att läsa om era (miss)öden och äventyr! Jag njuter av semester i Spanien där vårt enda problem är att lista ut vad det ska vara till middag och vad vi ska packa i ”badväskan”. Vi ses kanske om två veckor vid ”vaktombytet”. Passa på att njuta av sommarsverige när operationsprogrammet är avklarat för dagen!

Calahonda 090629

/Maria & co


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: