jump to navigation

Framtidens opsal – spännande! Hur såg den första ut….? 06 juli 2009

Posted by ingerla in dagbok.
trackback

j0295159

         Projektet i Helsingborg verkar jätte-spännande eller hur? Det skulle vara roligt om någon operationssjuksköterska som är delaktig läser detta och vill berätta lite för oss, hur resonemanget går om framtidens operationssal. Tänk om vi blir arbetslösa – om robotar skall ta ifrån oss vårt jobb, -Hemska tanke, var fick jag den ifrån, det kan väl aldrig hända ändå?

Hur som helst, så tycker jag att det är roligt att veta lite om hur vårt yrke har uppkommit och hur operationsverksamheten har utvecklats genom tiderna.  Om, någon mer är intresserad, kan jag rekommendera en bok skriven av Åke Olsson, ALLTID STEGET FÖRE hundra år vid operationsbordet.

Här i Falun finns också ett museeum, vid Falu Koppargruva som visar hur sjukvården i Falun vuxit fram kring gruvan och dess historia. Solen skiner ju inte alla dar, då kan ett besök på museeum vara vara ett bra alternativ. Falu lasarett har också ett eget sjukhusmuseeum i anslutning till lasarettet, väl värt ett besök även det!    🙂 Inger
Annonser

Kommentarer»

1. Hannatilda - 07 juli 2009

En tanke slog mej…Datorer och robotar i all ära, men man ska nog passa sig för att låta dom ta över helt, utan vara ett bra hjälpmedel och redskap i arbetet… Dom kan ju inte ersätta den nära kontakten mellan patient och vårdare.

tack för en fin blogg!

mvh Elin (snart syrra) 😉

2. annak - 07 juli 2009

Hej Elin!
Du har helt rätt … datorer och robotar, ja de är ju redan här och är en del av sjukvården idag. MEN vi människor behövs också. En sådan tur att det finns ungdomar som väljer sjuksköterske-yrket. Ni kommer inte att ångra er … världen ligger för era fötter. Grattis!! Så roligt att du gillar vår blogg, tack! // Mvh Anna


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: