jump to navigation

Fyra Bröllop och en Begravning 23 augusti 2009

Posted by annie0808 in dagbok.
trackback

I min familj har vi den här sommaren det precis som i filmen ”Fyra Bröllop och en Begravning”, ni vet den där med Hugh Grant- man gråter och skrattar om vartannat…

Festblåsor och folkdräkter har vädrats flitigt.Presenter har inköpts, tal har filats på.  Bröllop är roligt, stämningsfullt, vackert, en fest för livet. Kanske livets roligaste fest!

Tyvärr blev det en begravning också. Tungt, oerhört sorgligt. Man sitter där i kyrkan och ser de förtvivlade anhöriga, kistan med alla blommor och då kommer tankarna på livets orättvisor. Hur fort livet ändrar sig. Hur hemskt att en ung människa  måste dö och lämna allt, mitt i livet. Så mycket kvar att ge, så många som behöver henne!

Tanken slog mig plötsligt när jag satt där i kyrkbänken och allt liksom hade stannat upp, att precis så här är mitt jobb som operationssjuksköterska. Man jobbar i livets gränser, kastas mellan glädje och sorg, möter djupaste förtvivlan och största glädje hela tiden. Ena stunden operation av en människa där hela buken är full av cancer och det går inte att göra något mer än lindra symtomen, och man vet att dagarna är räknade för denna stackars patient, för att i nästa stund hastigt hjälpa ut en liten unge som satt sig på tvären och allt slutar lyckligt, livet har börjat för den lilla ungen och de glada föräldrarna…

Alla vi som jobbar i vården påminns hela tiden om livets förgänglighet. orättvisa, sorglighet men också om glädjen, kärleken, hoppfullheten. Ibland undrar jag hur vi orkar möta så mycket känslor och ända orkar visa empati, engagera oss,  ta emot alla känslor och ge stöd och kärlek till dem som behöver? 

Annie

Annonser

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: