jump to navigation

Sektionsuppstart 02 september 2009

Posted by guran69 in dagbok.
trackback

I morse var det dags för varje sektion på operation att ha sitt ”uppstartsmöte”.  Jag var på kirurgens möte. Vi fick bl a veta vad som var på gång från de opererande klinikerna. Kärlkirurgerna satsar så klart fortsättningsvis mycket på de endovaskulära operationerna. I Falun kommer vi också att få vänja oss vid en större  andel laparoskopiska operationer. Under hösten startar vi upp med laparoskopiska bråck bl a och längre fram kan det bli aktuellt med tarmkirurgi också.

Annat spännande som kommer under hösten är att vi ska prova olika operationsbord. Det är dags att förnya vår ”vagnpark”. Förutom våra ”gamla” bord har vi  numera ett ”ryggbord”, ett ”angiobord”, ett ”axelbord” och ett bord för obesa patienter. De här kommer ju från olika firmor och har sina egna funktioner, så det gäller att tänka till. Därför skulle det ju nu vara praktiskt om det perfekta op-bordet fanns, det som  klarar av alla operationslägen och är superlätt att manövrera, vi får se om vi hittar det!

Ja, fullmatad med kirurg sektionens information och visioner har jag tillbringat dagen på ortopedens akutlag och nu är det dags att gå hem!

/Maria

Annonser

Kommentarer»

1. Emelie - 03 september 2009

Hej!
Jag ville bara lägga in en kommentar att jag verkligen tycker er blogg är SÅ inspererande och bra. Har bestämt mig för att söka in till sjuksköterskeutbildningen nu till våren på Högskolan Dalarna. Ni har verkligen fått mig att följa min dröm. Hoppas ni fortsätter i den här andan och att vi ses i framtiden! MVH/ Emelie

guran69 - 03 september 2009

Oj vad roligt!!! Det är så jättekul att få såna kommentarer som din. Att kunna inspirera andra var ju precis vad vi ville med bloggen. Man undrar ju ibland vilka som sitter och läser det man skrivit och då är det så inspirerande när det ramlar in kommentarer. Lycka till med studierna och vi ses!
/Maria

2. MedTechbloggen » Blog Archive » Operationsbord - 03 september 2009

[…] brinner det i knutarna; operation i Falun ska byta ut sin operationsbord. Opsyrrorna letar efter det optimala bordet. Vilket medicintekniskt företag antar utmaningen!!? Eller håller […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: