jump to navigation

Alltid god aptit 23 oktober 2009

Posted by annak in dagbok.
trackback

Ofta får jag frågor som; -Vad gör du egentligen på ditt jobb Anna? -Vilka sorts operationer är du med på? -Är det inte läskigt att titta in i människor?

Här får man ju göra sitt bästa för att förklara vad en operationssjuksköterska gör, dvs steriltvättar, draperar, förbereder instrument, planerar och kontrollerar, instrumenterar under operationen, avvecklar, kontrollräknar, lägger förband osv. Jag berättar även om de vanligaste ingreppen vi utför här i Falun (ortopedi, kirurgi, gynekologi, urologi, plastik/kärl, trauma) på vår Centraloperationsavdelning.

Läskigt att titta in i människor? Ja, här får man förklara att det visst kan kännas ”läskigt” första gången …. men att som med allting annat här i världen … så är det en vanesak. Man vänjer sig helt enkelt. Och när man får var med ”mitt i” där allting spännande sker, ja då glömmer man bort det ”läskiga”. Så är det faktiskt.chiliconcarne

Sen kommer inte sällan nästa fråga: -Men Anna, när du har stått och opererat i magen på en människa, och sett allting där inuti ….. HUR kan du då gå på lunch och äta din matlåda?!? -Uuurrrkk!

Mitt svar är: Inga problem. Allting smakar gott. 🙂 🙂

// Bye bye Anna

 

 

Annonser

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: