jump to navigation

T4, ”Akutspåret” avslutat för denna termin 15 november 2009

Posted by ingerla in dagbok.
trackback

Förra veckan hade jag förmånen att ha det avslutande reflektionssamtalet med sjuksköterskestudenterna i termin 4. Det är alltid lika roligt att höra hur studenterna upplevt 4 dagars fältstudier på vår operationsavdelning. De flesta är jätte-nöjda! 🙂

Studenterna har väldigt olika bakgrund, en del har arbetat inom sjukvården under många år, några börjar sjuksköterskeprogrammet direkt efter gymnasiet och andra sadlar om helt och hoppar på utbildningen efter att ha varit verksamma i andra yrken (tex lärare, affärsanställda) under många år. Spännande eller hur?

Avslutet är viktigt, det kan finnas mycket som behöver förklaras och redas ut så att ingen lämnar C-op utan att ha fått svar på just sina frågor o funderingar.

Det har ett stort värde i att studenterna kommer till oss, dels får vi visa upp vår avdelning i rekryteringssyfte men framförallt att studenterna får en bild av vad som händer med patienterna på operation. En färdig sjuksköterska var man än jobbar, träffar patienter som skall opereras eller har blivit opererade och då ska man veta och kunna berätta för patienten vad som händer, det är jätte-viktigt!

🙂 // Inger

Annonser

Kommentarer»

1. annie0808 - 15 november 2009

Ja det är jätteviktigt som sjuksköterska på en vårdavdelning speciellt kirurgisk då, att veta vad som hänt med patienten på operation! Det var faktiskt därför som jag gick VUB till operationssjuksköterska en gång i tiden. När jag jobbade på ortopeden och kirurgen, så rapporterade systern på UVA alltid bara hur patienten varit sövd eller bedövad, fick väldigt bristfällig rapport om vad som egentligen hänt under själva operationen, det var ju det som var väsentligt för mobilisering, sårläkning, prognos osv Då blev jag så NYFIKEN, jag ville veta vad som hände under operationerna. Och på det spåret är det, ångrar inte mitt val av VUB!!
Annie (som är så glad över att få vara med i den eminenta skaran av ”opsyster-BLOGGARE”


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: