jump to navigation

Ljuset har kommit till Dalarna… 13 december 2009

Posted by annie0808 in dagbok.
trackback

I fredags var det en sådan där dag då PA (den som organiserar arbetet på operation under dagen) suckade och vred sina händer, redan tidigt, särskilt över oss på min sal, ja, inte för att vi är så besvärliga men PROGRAMMET VAR ALLDELES FÖR STORT FÖR EN FREDAG!! Alla slutar ju lite tidigare och alla vill  hem.

Men trots detta stora program som såg så besvärligt ut så flöt allting på jättebra. Ingenting hakade upp sig, alla var glada och positiva på salen, patienterna blev väl omhändertagna (som alltid) och vi var klara mer än en timme innan ”deadline” dvs då man måste stoppa akutlagen för att få klart det elektiva programmet. PA sken som en sol, ortopeden tackade särskilt och vi fick faktiskt flexa hem lite tidigare.
Bra för mig som i fredagskväll skulle ta med några goda vänner på Ljuskvällen i Torsång och den började redan kl 17 00.

Torsång är en liten vacker by som ligger snyggt utmed kanten på Dalälven, (gammal hembygdsgård, stenkyrka från 1100-talet, röda hus ni förstår va…) Där är det varje år i december en ljuskväll. Då tänder man hundratals marschaller överallt, längs alla vägar och längs älvkanten. Hela byn glittrar som en stjärnhimmel när alla marshaller speglar sig i vattnet.Det är så vackert så man får lust att gråta.

Det händer ju lite också, tex så får man lyssna på julmusik, det bakas kolbullar, det säljs hantverk, bjuds på glögg. Trevligt!

Det är så mycket trevligheter hela tiden i det här landskapet.

Förstår varför jag vill bo här!!

Idag var det dessutom LJUST, sol hela dagen!! Och i morgon ska vi lussa på jobbet. Vi är några som brukar lysa upp decembermörkret med lite Jul och- Luciasånger innan dagens arbete börjar. Så det är bäst att sova nu. Lucia och hennes följa ska samlas redan 06 30.

Godnatt

Annie

Annonser

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: