jump to navigation

Postoperativ pizza 07 januari 2010

Posted by annak in dagbok.
trackback

Tänk så mycket mat och godis vi äter under julhelgerna. Vilket frosseri! Man är ledig, konstant sugen på någonting gott, går sina rundor kring kylskåpet och tar sig gärna en kvällsmacka vid 22-tiden. Känner ni igen det? Och magsäcken tänjs ut och ut …. den blir större och större … och kräver ännu mer mat o godis…. suck.

Detta märks också på patienterna faktiskt. Igår tog jag hand om dagkirurgiska patienter. De har fastat sedan 24.00 och har alltså inte ätit någon frukost. Vi tog emot en ung man vid 14-tiden igår som skulle genomgå ett enklare ingrepp, men som krävde sövning. Vi välkomnade honom i sänghallen och vi fick till svar; ”….-Hej! Skynda er nu … för jag är skithungrig!!! Har inte ätit nå’t se’n igår ju!!” Han blängde argt på oss, och plötsligt så var anledningen till operationen liksom sekundär, jämfört med hans enorma hunger. 🙂

Efter genomfört ingrepp väckte vi honom och berättade att operationen hade gått bra. Det första han sade var ”-Nu vill jag ha PIZZA! En skit-stoooor PIZZA!!”

Tyvärr har vi inte resurser att tillmötesgå just detta önskemål på Centraloperation …. 😉 … men vi hoppas att det fanns någon i hans närhet där hemma som kunde bistå med en ”postoperativ pizza”.

// Bye bye Anna 🙂

Annonser

Kommentarer»

1. Tina - 08 januari 2010

Halloj op-syrror. Så skoj att läsa en opsyrreblogg! Har jobbat i tio år och det är mycket man känner igen. Kanske var några av er till och med kurskamrater med mig.

Hälsningar Tina Åbjörn gick utbildningen i Karlstad -99

2. Anna - 08 januari 2010

Haha! Jag äter pizza just nu. Har inte opererat mig i dag, men pluggar till op-sköterska 🙂

3. annak - 10 januari 2010

Hej Tina!
Tror inte att vi känner till varandra …. förrän nu! 🙂 Roligt att du läser bloggen och känner igen dig i vår vardag på C-op. // Hälsn Anna

4. annak - 10 januari 2010

Hej Anna!
Hoppas att pizzan smakar! Och lycka till med dina studier … du får världens bästa jobb. Promise! // Anna


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: