jump to navigation

Målgång för Opsyrran Falun 18 januari 2010

Posted by guran69 in dagbok.
trackback

Kära bloggläsare!

Visst ska man alltid gå hem från en fest när det är som roligast???

Den här bloggen skapades nov -08 som en del i ett större marknadsförings-projekt vars syfte var att rekrytera nya operationssjuksköterskor till Falun. Projektet startade i januari 2008 på ett uppdrag från politiker och klinik-ledning. Vi har skapat en broschyr, gjort en film och varit ute och föreläst i skolor och på rekryteringsmässor.

Vi har även föreläst och varit utställare på Riksföreningen för operations-sjukvårds Höstkongress. I april 2009 inbjöds vi till att vara föreläsare på Europakongressen för operationssjuksköterskor i Köpenhamn. En kommentar lät så här: ”-Dear people of the Falun Hospital. Loved your performance on the EORNA-congress. // Els S, the Netherlands”.

Vi har verkligen gjort allt för att synas, höras och visa upp vårt spännande yrke !

Vår tanke med bloggen var att nå ut till unga människor och att skapa ett forum för en dialog. Vi ville inspirera och väcka nyfikenhet för vårt yrke. Så här skrev en av våra läsare: ”-Hejsan ni coola syrror som bloggar! Jag håller på att plugga till sjuk-syrra och inspireras verkligen av er blogg. Ni skriver roligt, intressant och det känns faktiskt som om ni har världens roligaste yrke! Fortsätt inspirera! // Elisabeth”

Ni kanske undrar hur många människor som har läst vår blogg???

I genomsnitt har vi haft 700 läsare per vecka!! Förra årets topp-notering var 9 januari med 2 029  besökare på en dag. Då hade lokal TV uppmärksammat bloggen och gjort ett reportage.

Tillsammans har vi skrivit 271 inlägg och de som har genererat flest kommentarer från er läsare är de om mössor och stödstrumpor!! Kan man se det som en dold önskan om mer flärd i vårt jobb? 🙂 

Vi ser det även som ett gott betyg att vi är omnämnda i en fackbok om sociala medier som ett exempel på ett framgångsrikt sätt att använda nya medier i rekryteringssammanhang. Boken heter ”Marknadsföring och kommunikation i social medier. Givande dialoger, starkare varumärken, ökad försäljning ” och är skriven av Lena Carlsson från Kreafon reklambyrå.

Att starta en blogg inom landstingets väggar har varit jätteroligt men inte alltid lätt! Vi har fått  mycket beröm och positiv feedback, men vi har också fått bemöta en hel del intern kritik.

För oss personligen har det varit en lärorik resa. Vi har lärt oss att hantera ny teknik och att använda nya medier. Vi har kastat oss ut i det okända och vågat anta nya utmaningar precis som vi operationssjuksköterskor dagligen gör i vårt arbete.

Idag har vi inte längre något rekryteringsbehov utan är fullbemannade. Vi känner att uppdraget nu är slutfört och väljer därför att sätta punkt för detta projekt.

Med dessa ord vill vi tacka alla Er som läst och följt vår vardag på Operation. Tack för alla fina kommentarer och uppmuntrande tillrop. Vi hoppas med hela vårt hjärta att vi lyckats inspirera några av Er att satsa på en framtid som operationssjuksköterska.

Hej och hopp nu sätter vi stopp med flaggan i topp!!!

Inger Lannér, Anna Kempe, Maria Gustafsson och Annie Widman

Annonser

Kommentarer»

1. Penilla H - 18 januari 2010

FAN va tråkigt nu kan jag inte följa vad som händer på c-op(jobbet) längre! de kommer jag att sakna!!!!!! de är roligt att sitta hemma och plugga när man kan läsa om de som händer i verkligheten!!!! puss och Kram på er!!!
ps Syns på torsdag och fredag! DS

2. Anneli avd 17 - 18 januari 2010

Åh nej!! Så otroligt tråkigt! 😦 Men jag förstår er ändå. Kanske jag får komma in till er och assistera igen vid någon op? Så jag stillar min
C-op abstinens lite. 😉 TACK för härlig läsning!

guran69 - 18 januari 2010

Du är så välkommen det vet du! Hoppas att du hittar din väg till Op-VUBen så småningom.

/Maria 🙂

3. Karin L - 20 januari 2010

Tack för en rolig blogg som jag hela tiden har följt! Ni har varit super- superduktiga! Och jag trodde väl aldrig att min mamma, som en gång var livrädd för att ens starta en dator, skulle bli en bloggarska? Men hon är ju bra på allt hon gör, så varför inte? 😉 Lycka till med andra projekt i framtiden!

4. Blivande opsyrra - 20 januari 2010

Tack för en verkligt inspirerande blogg! Jag hittade den precis när jag funderade som bäst över om jag verkligen skulle våga satsa och plugga VUBen, tänk om jag skulle tycka att det var tråkigt? Opvärlden är ju lite ”hemlig”. Er blogg visade att det är allt annat än tråkigt och jag fann att ni haft helt rätt och har inte ändrat mig för en sekund!

Tack!

5. ingerla - 20 januari 2010

Tack Karin, dom orden värmde när vi precis ”dödat vår bebis” -bloggen, op-syrran Falun! Det gör ont, men livet går vidare, nya utmaningar och projekt väntar. Kram Inger

6. Deepedition » Fortsätter mitt kringflackande liv - 25 januari 2010

[…] Samtidigt kanske det är som Per påpekar: varför ha ångest över att man inte lyckas blogga så mycket? Samtidigt är det alltid sorgligt när gamla bloggar dör – eller när ens egna bebisar läggs ner. […]

7. Rapp - 01 februari 2010

Tråkigt att ni lägger ner. Hoppas att ni kommer tillbaka, och det snart!!! Gillat debatten och alla glada tillrop om ett bra yrke. Tack.

8. Johanna Folckner - 03 februari 2010

Tråkigt att ni lägger ner, jag brukar kika på er blogg för att inse att de flesta op.avd. har nog samma återkommande bekymmer och funderingar trots att men känner sig ganska ensam ibland. Det vore kul om det fanns något ställe där op.syrror kunde mötas för att ventilera likheter och olikheter, kanske på seornas sida? Ha det bra /Johanna Folckner, Västervik

9. Bengt - 10 februari 2010

Nämen, så får ni inte göra, ju! Lägga ner, kommer inte på tal. Ni är ju en frisk fläkt. Ni är ett föredöme som omnämns i utbildningssammanhang. Kom igen Syrror, ni kan väl smygblogga så att inte chefen ser er!
Om det trots allt inte blir något smygbloggande ska ni alltid veta att ni är välkomna som Gästbloggare på MedTechbloggen.
Vi hörs/syns!
Hälsningar, Bengt

10. Karin - 27 februari 2010

Tack för en bra blogg, jag kommer sakna er!
Hälsn. Karin 22 år, nybliven ssk, Sthlm.

11. harry - 24 mars 2010

Grattis!!
Kul att ni är nöjda med resultatet.
Hoppas ni fortsätter & har lika kul i framtiden.
Grattis med ert lyckade projekt.

Ni får väl starta en egen blogg.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: